keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Luukku 4: Suklaatryffelit

Suklaatryffelit ovat aina olleet yksiä lempparikarkeistani, mutta vasta näin joulun alla sain ensimmäistä kertaa innostuksen tehdä niitä itse. Resepti on todella simppeli ja mahdollisimman tummaa suklaata käytettäessä maku sen kun vain paranee. Omiini käytin Lidlistä saatavaa 80-prosenttista tummaasuklaata. Ei varmaan tarvitse edes mainita, että nämä suklaatryffelit katosivat parempiin suihin silmänräpäyksessä...

Suklaatryffelit sopivat erinomaisesti itse tehdyksi joululahjaksi söpöön rasiaan tai pussiin pakattuna, sillä ne säilyvät hyvin myös huoneenlämmössä.

Suklaatryffelit
15-20 kpl

160 g tummaa suklaata (mieluiten 60-80%)
1 dl kuohukermaa
päälle 4 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 1 rkl tomusokeria

Pilko suklaa pieniksi palasiksi kulhoon. Kiehauta kerma kattilassa ja kaada suklaan päälle, sekoita tasaiseksi. Tarvittaessa voit lämmittää seosta hetken mikrossa, jotta suklaa sulaa kerman joukkoon. Laita seos muovipussiin ja anna jähmettyä huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Tee seoksesta sopivia palloja käsin ja pyörittele ne tomusokeri-kaakaojauheseoksessa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover