Päätin tehdä pienen juustokakun kauniin kesäpäivän kunniaksi. Täytteeseen käytin Valion makeutettua vaniljatuorejuustoa, joten jätin lisäsokerit suosiolla pois. Toki kakun voi tehdä myös tavallisesta tuorejuustosta sokeria ja vaniljasokeria lisäämällä. Tuoreet vadelmat antoivat kakulle ihanan pirteän ilmeen ja lisää makua.
Pieni vanilja-valkosuklaajuustokakku
Pohja:
75 g Digestive-keksejä
30 g voita
Täyte:
2 liivatelehteä
1 rkl sitruunamehua
2 dl kermaa
1 prk Valio Viola vaniljatuorejuustoa
100 g valkosuklaata
Koristeeksi 1/2 dl kermaa ja vadelmia
Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan (halkaisija n. 17 cm) pohjan mittainen ympyrä ja laita paperi vuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi. Painele taikina lusikan avulla vuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma. Pehmitä tuorejuusto kulhossa. Lisää siihen sula valkosuklaa koko ajan sähkövatkaimella vatkaten. Kiehauta sitruunamehu ja sekoita siihen puristetut liivatelehdet. Kaada liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen jatkuvasti vatkaten. Yhdistä lopuksi kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna juustokakun hyytyä vähintään kaksi tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!