Osallistuin tällä reseptillä Iloleipurin kisaan. Jos siis pidit reseptistä tai vaikkapa kuva sai veden kielelle, voit äänestää reseptiäni täällä. Kaunis kiitos jo etukäteen!
Pähkinä-suklaajuustokakku
200 g digestive-keksejä
85 g voita
400 g tuorejuustoa
380 g pähkinäsuklaalevitettä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa
6 liivatelehteä
3 rkl vettä
Koristeluun:
1 dl kermaa
3 rkl pähkinäsuklaalevitettä
rouhittua suklaata
Murskaa
keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi. Vuoraa
irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjalle kevyesti
keksimurska lusikan avulla. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.
Laita
liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto,
pähkinäsuklaalevite ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Kiehauta
tilkka vettä ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Vatkaa
liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Sekoita keskenään
kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja
anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.
Saat
juustokakusta vieläkin upeamman koristelemalla sen makuun sopivalla
kermavaahdolla. Vatkaa 1 dl kermaa vahvaksi vaahdoksi. Pehmitä 3 rkl
pähkinäsuklaalevitettä ruokalusikallisella kermavaahtoa. Sekoita loppu
kermavaahto ja pähkinäsuklaalevite keskenään. Pursota juustokakun päälle
ruusukkeita ja koristele rouhitulla suklaalla.
Moikka! Minkä kokoseen vuokaan oot tehny tän?:-)
VastaaPoista