perjantai 4. huhtikuuta 2014

Pähkinä-suklaajuustokakku

Kun joku kysyy minulta mitä leivon mieluiten, on juustokakku ehdoton vastaukseni. Juustokakkuja tehdessä voi päästää mielikuvituksensa valloilleen sekä maussa että koristelussa. Tämä juustokakku syntyi rakkaudesta pähkinäisiin ja suklaisiin makuihin sekä yksinkertaiseen, mutta kauniiseen koristeluun. Nutellalla maustettu kakku katosi parempiin suihin kirjaimellisesti minuuteissa :)

Osallistuin tällä reseptillä Iloleipurin kisaan. Jos siis pidit reseptistä tai vaikkapa kuva sai veden kielelle, voit äänestää reseptiäni täällä. Kaunis kiitos jo etukäteen!






































Pähkinä-suklaajuustokakku

200 g digestive-keksejä
85 g voita
400 g tuorejuustoa
380 g pähkinäsuklaalevitettä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
4 dl kermaa
6 liivatelehteä
3 rkl vettä

Koristeluun:
1 dl kermaa
3 rkl pähkinäsuklaalevitettä
rouhittua suklaata

Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele pohjalle kevyesti keksimurska lusikan avulla. Laita pohja jääkaappiin kovettumaan. 

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita kulhossa tuorejuusto, pähkinäsuklaalevite ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi. 

Kiehauta tilkka vettä ja liuota puristetut liivatelehdet joukkoon. Vatkaa liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen. Sekoita keskenään kermavaahto ja tuorejuustoseos. Kaada täyte pohjan päälle, tasoita ja anna koko komeuden jähmettyä jääkaapissa vähintään pari tuntia. 

Saat juustokakusta vieläkin upeamman koristelemalla sen makuun sopivalla kermavaahdolla. Vatkaa 1 dl kermaa vahvaksi vaahdoksi. Pehmitä 3 rkl pähkinäsuklaalevitettä ruokalusikallisella kermavaahtoa. Sekoita loppu kermavaahto ja pähkinäsuklaalevite keskenään. Pursota juustokakun päälle ruusukkeita ja koristele rouhitulla suklaalla. 


1 kommentti:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover