Mokkapalat, mokkapiirakka, suklaapiirakka... Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Minulle mokkapaloista tulee aina mieleen paras ystäväni, jota näen todella harvoin. Monet kerrat olemme yhdessä tehneet mokkapaloja ja aina onnistuneet - toisin kuin monissa muissa pikku leivontaprojekteissamme... :D
Mokkapalat ovat kyllä semmoista herkkua, joka kelpaa lähes jokaiselle. Ei siis ihme, että synttäreillä mokkapalat syödään heti ensimmäisenä loppuun. Jos olet epäonnistunut mokkapalojen onnistumisessa aikaisemmin, piirakka on vaikka lässähtänyt, katso ohjeita munavaahdon onnistumiseen kääretorttureseptistäni.
Rakastan muuten näitä Meiran kirjavia nonparelleja! Niistä tulee mieleen se ihana 1990-luku, värikkäät tuulipuvut, lehmähousut ja ballerinamekot.
Mokkapalat
pellillinen
pellillinen
4 munaa
2 1/2 dl sokeria
200 g voita
2 dl maitoa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
Kuorrutus:
75 g sulaa voita
3/4 dl vahvaa kahvia
7 dl tomusokeria
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
nonparelleja
Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sulata voi ja sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sulaan voihin maito. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen maitovoi-seos ja jauhoseos siivilän läpi. Sekoita kunnolla sekaisin, varovasti nuolimella nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeaan uunipeltiin ja paista 15 minuuttia.
Kun pohja on jäähtynyt kunnolla, tee kuorrute. Sekoita keskenään ainekset ja vatkaa tasaiseksi puuhaarukalla tai vatkaimella. Levitä päällyste piirakan päälle reunoihin asti. Lisää halutessasi nonparelleja tai muita koristeita. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.
Vatkaa munat ja sokeri kestäväksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita sulaan voihin maito. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen maitovoi-seos ja jauhoseos siivilän läpi. Sekoita kunnolla sekaisin, varovasti nuolimella nostellen. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun korkeaan uunipeltiin ja paista 15 minuuttia.
Kun pohja on jäähtynyt kunnolla, tee kuorrute. Sekoita keskenään ainekset ja vatkaa tasaiseksi puuhaarukalla tai vatkaimella. Levitä päällyste piirakan päälle reunoihin asti. Lisää halutessasi nonparelleja tai muita koristeita. Anna jäähtyä ennen leikkaamista paloiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!