sunnuntai 5. elokuuta 2012

Vadelmajuustokakku




Kesän loppu on ollut melko kiireinen ja se on kyllä näkynyt täällä bloginkin puolella. Nyt sain kuitenkin taas tehtyä jotain, sillä juhlimme kesän viimeisiä lomapäiviä tämän vadelmajuustokakun muodossa. Tämän juustokakun ohjeen sovelsin aikaisemmin tekemästäni New Yorkin mustikka-juustokakusta

Marmorointi tuo juustokakulle ihanan sydämellisen koristelun. Meiltä oli ikävä kyllä folio loppu, joten kakku tummui hieman liikaa päältä. Yli jäänyt vadelmakastike ja tuoreet vadelmat pelasivat kuitenkin homman kotiin! Käytin tällä kertaa Marie -keksejä niiden tavallisten digestivekeksien sijaan ja mielestäni näin maistui paremmalta.


Vadelmajuustokakku

Pohja
150 g marie -keksejä
125 g voita

Täyte
400 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa

Koristeluun
150 g vadelmia
2 rkl sokeria

1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa tai käsin ja sekoita muruun sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä.
2. Murskaa vadelmat esimerkiksi haarukalla ja siivilöi tiheän siivilän läpi pieneen kattilaan. Lisää vadelmamehuun 2 rkl sokeria ja lämmitä seosta levyllä 1-2 minuuttia niin, että seos kiehuu ja lopulta hieman paksuuntuu. 
3. Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Vatkaa joukkoon sokerit ja maissitärkkelysjauho. Lisää seokseen yksi kananmuna kerrallaan ja vatkaa aina kunnolla jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kuohukerma ja vatkaa tasaiseksi.
4. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan. Tipauttele vadelmaseoksesta palloja juustokakkuseoksen päälle ja vetele niiden keskeltä esimerkiksi hammastikulla tai isommalla tikulla niin, että syntyy marmorikuvio.
5. Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40-45 minuuttia. Kun kakku on kullankeltainen, peitä se foliolla, jotta se ei tummu liikaa.
6.Katkaise virta uunista ja anna kakun jäädä uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi. Tarjoa jäähtyneenä tai mieluiten jääkaappikylmänä, jolloin kakusta on helpompi leikata viipaleita. Tarjoa ylimääräisen vadelmakastikkeen ja tuoreiden vadelmien kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover