Sunnuntaiaamuna pengoin jääkaappia, kun käsiini osui vanhaksi menevä aukaistu vispikerma. En tietenkään halunnut heittää sitä pois, vaan etsin netistä reseptin Hanna-tädin kakkuihin ja aloin leipoa. Kerma oli mennyt jo kokkareiseksi, mutta se ei haittaa: hieman vanhentunut ja hapan kerma sitä paitsi tekee näistä pikkuleivistä vieläkin herkullisempia. Hanna-tädin kakut ovat perinteinen herkku kahvipöytään tai muuhun herkutteluun, silloin kun tekee mieli jotain suussasulavaa...
Hanna-tädin kakut
n. 50 pikkuleipää
200 g voita
2 dl sokeria
1 1/2 dl kermaa
5 dl vehnäjauhoja
3 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta (jos kerma on hapanta, niin leivinjauheen sijasta kannattaa käyttää 1 tl soodaa)
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kulhossa pehmeä rasva, sokeri ja kerma. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan kovettua jääkaapissa noin puoli tuntia. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja paista niitä 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

Teille ois haaste mun blogissa :)
VastaaPoistahttp://sokerihuurre.blogspot.fi/2013/01/haaste.html