sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Luukku 23: Dajm



Joulu on suklaan sesonkiaikaa, mutta aina ei tarvitse tyytyä kaupan karkkirasioihin. Itse tehty Dajm maistuu alkuperäiseltä kaupan versiolta, ellei jopa paljon paremmalta. Dajmin tekeminen on helppoa ja nopeaa, joten näitä herkkuja ehtii vielä tehdä myös joulupöytään tai lahjaksi.

Itse tein nämä jääkaappiin jo muutama päivä sitten joulua varten, mutta ihmeellisesti Dajmit hupenivat jo seuraavaan päivään mennessä. Alkuperäinen ohje löytyy täältä. Näitä tullaan tekemään meillä vielä monet kerrat!

Dajm

2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl siirappia
2 rkl voita tai margariinia
1 rkl kermaa
1/2 dl jauhettuja manteleita tai pähkinöitä
1 dl sokeria
1 rkl tavallista tai tummaa kaakaojauhetta
150 g maitosuklaata

Laita rasva kattilaan. Anna sulaa hetken. Lisää kerma ja muut ainekset paitsi suklaa. Keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia koko ajan sekoittaen. Kaada seos leivinpaperille, laita toinen leivinpaperi päälle ja kauli taikina ohkeiseksi levyksi. Huom! Toimi ripeästi sillä taikina jäähtyy nopeasti ja kovettuu kovaksi. Anna levyn jäähtyä ja kovettua. Sulata mikrossa tai vesihauteessa suklaa sulaksi ja levitä levyn päälle. Anna suklaan kovettua ja taittele paloiksi.
Photobucket

1 kommentti:

  1. Tota on ihan pakko kokeilla joskus!Daim on niin hyvää eikä tunnu olevan hirveen vaikee ohje :)
    Toi on ollu tosi kiva toi joulukalenteri, on ollu tosi kivoja ohjeita. Karkkiohjeita sais laittaa muutenki ;D

    pienileipuritytto.blogspot.com

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover