sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Luukku 16: Kolmen suklaan juustokakku

Dominoita, voita, tuorejuustoa, kolmea suklaata ja kermaa, mikä voi mennä vikaan? Rakastan juustokakkuja, mutta tämä erityisesti oli iloinen yllätys. Halusin keksiä jotain kivaa suklaista tarjottavaa vieraille, ja nähtyäni tämän reseptin, en voinut olla leipomatta kolmen suklaan juustokakkua. Tässä sotkeentuu monta kulhoa ja lusikkaa, mutta työvaiheet ja lopputulos ovat kuitenkin erittäin simppeleitä. Jos et ole ennen tehnyt juustokakkua, tästä on hyvä aloittaa!

Alkuperäinen resepti löytyy Mau!kas ruokablogista täältä. Käytin leipomiseen Lékuén irtopohjaista vuokaa, joka oli erittäin kätevä: pohjalla oli keraaminen lautanen ja ympärillä silikoninen reunus, joka suljettiin tiukasti klipsillä. Mahtava joululahjaidea juustokakkuja tekevälle!


Kolmen suklaan juustokakku

1 pötkö Domino -täytekeksejä
50 g leivontamargariinia
9 liivatelehteä3 x 130 g (Panda) suklaata (valkosuklaa, maitosuklaa, tummasuklaa)0,5 dl sokeria 5-6 dl kermaa400 g maustamatonta tuorejuustoa


Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla ja tasoita keksiseos vuoan pohjalle. Laita liivatteet kylmään veteen.


Vatkaa kerma (ja sokeri) kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaat kolmessa kulhossa. Jaa tuorejuusto tasan kolmeen osaan ja sekoita jokaiseen sulaan suklaaseen oma osansa.


Liuota liivatteet noin desiin kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen 1/3 liivatenesteestä suklaatuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Tee samoin myös muille suklaaseoksille. Lisää 1/3 kermavaahdosta jokaiseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi.


Kaada täytteet vuokaan kerroksittain. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi kannattaa kakkua pitää kylmässä n. 5 minuuttia kerrosten lisäämisen välillä.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään yön yli.Photobucket Photobucket

1 kommentti:

  1. Onneks kerkesit kuvata ennenkuin tuhottiin se! Oli tosi hyvää!

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover