torstai 20. joulukuuta 2012

Luukku 20: Luumujuustokakku

Tämä juustokakku on jouluisen kahvipöydän herkku. Kakku ei ole liian makea, vaan juuri sopiva täyttävän jouluruuan jälkkäriksi. Luumurahka on ollut jouluinen perinteemme perheessämme jo vuosien ajan ja viimevuonna sovelsin lemppariherkkuni juustokakun muotoon. 

Luumujuustokakku

Pohja:
Pipareita
50g voita

Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
2dl vispikermaa
200g luumumarmeladia
2 tl vaniliinisokeria
4 liivatelehteä
½dl glögiä

Koristelu:
Maitosuklaata
Konvehteja

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vuoraa irtopohjavuoka (18cm) leivinpaperilla. Murenna piparit murskaksi ja sulata voi. Sekoita voisula ja piparimurska ja painele seos tiiviisti irtopohjavuokaan.
Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon maustamaton tuorejuusto, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. Kuumenna glögi kuumaksi (älä anna glögin kiehua!. Purista likoamassa olleet liivatteet kuivemmiksi ja sulata ne glögin joukkoon. Kaada neste ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Kaada tasaiseksi seokseksi sekoitettu täyte irtopohjavuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta. Laita kakku hyytymään n. 4 tunniksi jääkaappiin.
Kakun hyydyttyä, koristele kakku haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen :) Käytittekö glögijuomaa vai glögitiivistettä?

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover