Joulu on parasta aikaa vuodessa, läheisten kanssa oleminen, lahjojen paketointi ja antaminen, korttien askartelu, leipominen sekä lisäksi myös suklaa. Jouluna on lupa herkutella suklaalla, vaikkapa sitten päivittäin. Suklaa ja erityisesti tämä kakku kuuluvat jouluuni! Suosittelen maistamaan tätä kakkua uunituoreena vaniljajäätelön kera, kyllä on suussasulava herkku ;)
250g voita
4 munaa
3 tl leivinjauhetta
6dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
150g taloussuklaata
Vinkki: Jouluisemman kakun saat jos lisäät joukkoon myös piparkakkumaustetta!
Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat ja kerma ja sekoita huolella. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet yhteen ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää se joukkoon. Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti taikinaa käännellen taikina tasaiseksi.
Kaada / nostele taikina korppujauholla ja voilla vuorattuun kakkuvuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti.
Salmen suklaakakku
4 dl sokeria250g voita
4 munaa
3 tl leivinjauhetta
6dl vehnäjauhoja
3tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
3 rkl kaakaojauhetta
150g taloussuklaata
Vinkki: Jouluisemman kakun saat jos lisäät joukkoon myös piparkakkumaustetta!
Vaahdota rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon kananmunat ja kerma ja sekoita huolella. Sekoita toisessa astiassa kuivat aineet yhteen ja lisää ne siivilän läpi taikinaan. Rouhi suklaa pieniksi paloiksi ja lisää se joukkoon. Sekoita huolellisesti, mutta varovaisesti taikinaa käännellen taikina tasaiseksi.
Kaada / nostele taikina korppujauholla ja voilla vuorattuun kakkuvuokaan.
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 1 tunti.
Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaJa maistuu vielä paremmalta ;) kannattaa kokeilla!
Poista