lauantai 22. joulukuuta 2012

Luukku 22: Juustosarvet

Nämä suolaiset kuuluvat talveen ja sopivat mainiosti myös joulupöytään. Mummolassa tuli syötyä näitä aina urakalla, mutta viimein päätin valmistaa näitä itse. Sovelsin vähän löytämääni reseptiä nimittäin sekoitin juustoraasteen jo taikinaan. Sitä voi halutessaan ripotella sarvien sisälle rullatessaan niitä, mutta itse olen tottunut syömään niitä tähän tapaan.


Juustosarvet - 2 pellillistä ainakin

7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
200g margariinia
50g hiivaa
2 1/2 dl maitoa
2 dl emmental-mozzarella juustoraastetta

voiteluun
1 kananmuna
juustoraastetta

Sekoita vehnäjauhot ja suola keskenään. Nypi rasva jauhojen kanssa murumaiseksi seokseksi. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää maitohiivaseokseen vielä juustoraaste. Kaada se sitten yhdellä kertaa jauhoihin ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina jauhoitetulle alustalle/pöydälle ja kauli taikina ympyrän muotoiseksi. Halkaise ympyrä pysty- ja vaakasuoraan (muodostaen ristin) taikinapyörällä leikaten. Halkaise vielä syntyneet palat keskeltä (muodostaen x-kirjaimen). Lopputuloksena pitäisi syntyä kolmioita. Aloita rullaaminen ulkoreunasta kohti keskipistettä ja muotoile sarvet. Nostele valmiit sarvet leivinpaperilla päällystetylle pellille. Kohota niitä liinan alla n. 20 min.


Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele keskelle vielä juustoraastetta. Paista 225 asteessa n.10 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Voisi itsekkin pitkästä aikaa näitä tehdä näin joulun kunniaksi. :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover