perjantai 14. joulukuuta 2012

Luukku 14: Tuunaa pipari
Piparit taipuvat moneen. Monille piparit ovat perinteisiä jouluherkkuja, jotka kuitenkin jossain vaiheessa alkavat tökkiä. Kun piparitalot ja perinteiset piparit on jo leivottu, tavallisen piparikokemuksen voi nostaa uudelle tasolle. Katso tästä vinkit ja leivo piparitaikina vaikkapa meidän ohjeemme mukaan. Näiden vinkkien siivittämänä ainakin itse aion tehdä pipareita viikonlopun kunniaksi!

Pipari-Whoopiet Lakkatäytteellä
Tee pipareista juustokakun pohja! Vaihda tavalliset keksit pipareihin ja mausta täyte jouluisesti vaikkapa glögillä. Hyvanmaunrajalla.fi -sivustolta löytyy ohje puolukkaiseen juustokakkuun, jossa pohjana on käytetty paistettua piparkakkutaikinaa, sekä appelsiinijuustokakku glögikiilteellä, jonka pohjaan on käytetty valmiita murusteltuja pipareita.


Pipareita voi käyttää moneen jälkiruokaan ja ripotella vaikkapa leivosten päälle. Valion sivuilta löytyy ohje Piparitiramisuun, joka saa varmasti veden kielelle! Jouluista jäätelöä saat sekoittamalla piparimuruja vaniljajäätelöön.


Täyttämällä piparit jouluisilla täytteillä syntyy pipari-whoopiesit. Valmista piparit tavalliseen tapaan ympyrän muotoon. Valmista täyte vaikkapa mascarponejuustosta ja lakoista, kuten täällä on tehty.

Piparipullat ovat kauniita ja herkullisia. Piparit voi leipoa pullien raidoiksi kuten täällä, tai vaihtoehtoisesti piparit voi laittaa kauniiksi koristeiksi pullien päälle, kuten täällä on tehty.

Ikkunapiparit sopivat syötäväksi ja myös kauniiksi koristeiksi vaikkapa joulukuuseen. Tee piparin keskelle
reikä ennen paistoa ja lisää reikään uunissa sulava hedelmäkarkki. Kun haluat erikoista, sulata keskelle salmiakkia! Myllyn parhaalta löytyy selkeä ohje ikkunapipareihin.

Piparitaikinasta saa tehtyä myös ihania pikkutaloja, jotka voi antaa kauniisti sellofaaniin käärittynä lahjaksi. Täältä löytyy lisää inspiroivia kuvia ja kaavat, joilla minipiparitalot valmistuvat helposti.

Jos tavalliset piparisydämet ja -ukot kyllästyttävät, "muotteja" voi tehdä myös helposti itse. Miltä kuulostaisivat vaikkapa pöllö- tai karhupiparit, jotka saavat kauniilla koristelulla perinteiset ukkelit tärisemään? Tarvitset vain mallin, paperia, kyniä ja sakset. Piirrä haluamasi kuva piparitaikinalle, leikkaa, piirrä kuva hammastikun avulla piparitaikinaan ja leikkaa veitsellä viivoja pitkin. Malleja löytyy netistä vaikka millä mitalla, mutta alhaalta löydät muutaman kuvan inspiraation lähteeksi.

Pinned Image
Easy ProjectsEdible gift (wrap) | A clever gingerbread cookie with a plain white icing is the perfect decoration - guaranteed to be...


1 kommentti:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover