1 pkt lehtitaikinaleyvä (Iso taikinalevy) 600g
Täyte:
4-5dl vettä
1kalaliemikuutio
1 dl puuroriisiä
1 rasia valkosipulituorejuustoa (100g)
1 dl hiennonnettua tilliä
n. 250g savustettua kirjolohta
3 kovaksi keitettyä kananmunaa
voiteluun kanamunaa
Ota taikina sulamaan noin tuntia ennen. Valmista täyte. Keitä puuroriisiä kalaliemessä n. 15 ajan. Lisää hieman jäähtyneeseen puuroon valkosipulituorejuusto, tilli, pilkotut kirjolohet ja kananmunat. Sekoita täyte tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli ne. Levitä kaulittu piirakkapohja vuokaan ja lisää sen päälle täyte. Lisää päälle toisesta puolesta kaulittu kansi piirakalle. Voitele kananmunalla ja pistele haarukalla reikiä. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia.
Tykkäsin ihan hurjasti tästä piirakasta, joten tulen tätä jatkossakin tekemään! :)
Tykkäsin ihan hurjasti tästä piirakasta, joten tulen tätä jatkossakin tekemään! :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!