tiistai 18. joulukuuta 2012

Luukku 18: Luumuhillo

Tänä jouluna halusin kokeilla jotain uutta. Jostain syystä en ole juuri koskaan tehnyt hilloja itse, vaikka mieli olisi tehnyt. Nyt ajattelinkin tehdä itse luumuhillon joulun herkkuihin käytettäväksi. Perinteisesti joulutortuissa käytetään sitä hieman kiinteämpää luumumarmeladia, mutta hyvin toimi myös tämä luumuhillo. Lisäksi itse tehty luumuhillo käy vaikkapa amerikkalaisten pannukakkujen lisäkkeeksi tai käytettäväksi kakkuihin ja leivoksiin.

Itse purkitin hilloa muutamaan nättiin purkkiin ja vien mukanani kotiin. Itse tehtyyn luumuhilloon tuli ihanan punainen sävy ja kaneli tuo mukaan joulun makua. Luumuhillon upean maun lisäksi kannattaa hilloa tehdä myös raaka-aineiden edullisuuden vuoksi - esimerkiksi kilo luumuja maksoi lähikaupassa vain muutaman euron. Luumuhilloon käy tavallinen sokeri, sillä luumuissa on luonnostaan paljon pektiiniä. Alkuperäinen resepti löytyy Yummy Bakerin blogista täältä.


Luumuhillo (n. 6 dl)

 n 1kg luumuja
1 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 kanelitanko
1 vaniljatanko


Halkaise luumut ja poista niistä kivet. Pilko kuutioiksi ja laita kattilaan. Lisää kattilaan vesi, sokeri, kanelitanko ja halkaistu vaniljatanko. Kiehuta seos ja keitä miedolla lämmöllä noin 40 minuuttia välillä sekoittaen. Keittoaika riippuu paljon luumujen kypsyydestä. Hillo on valmis kun palat ovat pehmeitä, väri on tummentunut ja neste näyttää paksuuntuneen. Poista valmiista hillosta kaneli ja vaniljatangot. Purkita hillo kuumana lasipurkkeihin ja sulje kansi. Tai vaihtoehtoisesti pakasta hillo pidempää säilömistä varten.


Itse keitin lasipurkkeja ja korkkeja noin 15 minuuttia. Lasit kannattaa laittaa varovasti haaleaan veteen ja kuumentaa vasta sitten kiehuvaksi. Jäähdytys kannattaa myös tehdä hitaasti. Hillo purkitetaan vastakeitettyihin purkkeihin ja sekä hillo että purkit saavat olla kuumia/lämpymiä täytettäessä. Täytä purkit ihan täyteen ja sulje korkki. Hillon jäähtyessä purkkiin muodostuu pieni vakuumi ja korkki painuu lommolle."


Photobucket

Photobucket
Tahroja linssissä... Sen siitä saa kun leipoo kiireessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover