Pätkisteema jatkuu taas toisen joulukalenteriluukun jälkeen, jossa oli ohjeet ihanan pätkiskaakaon valmistamiseen. Tämä kaunis kahvikakku on tehty Iloleipurin suurella sydänvuoalla, joka tekee tavallisestakin kuivakakusta erikoisen näköisen. Kuorrutteeksi piti tulla pätkisganache, mutta jostain syystä "varapätkikset" olivat pikkuhiljaa kadonneet karkkipussista.
Itse käytin kakun tekemiseen vain 200 g pätkispaloja, mutta kakku maistui silti erittäin minttuiselta. Lisäksi tämä kakku oli erittäin mehevää tavallisiin kuivakakkuihin verrattuna. Jos olet pätkisten ystävä, miksi et viettäisi pienen jouluisen hetken kynttilän valossa, maistellen pätkis-kahvikakkua ja nauttien kuumasta pätkiskaakaosta?
Pätkis-kahvikakku
n. 2-2,4 litran vuoka
200 g voita
200-300 g pätkiksiä
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Lämmitä uuni 175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka kunnolla.
Sulata voi ja pätkikset kattilassa. Vatkaa puhtaassa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi ja paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen. Lisää sitten voi-pätkisseos ja sekoita varovasti takaiseksi.
Paista kakkua uunin alaosassa 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoilulautaselle.
Tämä täytyy kyllä kirjoittaa ylös! Kaakaon ohje on jo tallessa. :)
VastaaPoistaSiitä vain kokeilemaan! Kerropa sitten miltä maistui! :)
Poistaaivan ihana banneri!
VastaaPoistaKiitos! :)
PoistaMiten kaunis kakku! :)
VastaaPoista