tiistai 4. joulukuuta 2012

Luukku 4: Pätkis-kahvikakku




Pätkisteema jatkuu taas toisen joulukalenteriluukun jälkeen, jossa oli ohjeet ihanan pätkiskaakaon valmistamiseen. Tämä kaunis kahvikakku on tehty Iloleipurin suurella sydänvuoalla, joka tekee tavallisestakin kuivakakusta erikoisen näköisen. Kuorrutteeksi piti tulla pätkisganache, mutta jostain syystä "varapätkikset" olivat pikkuhiljaa kadonneet karkkipussista.

Itse käytin kakun tekemiseen vain 200 g pätkispaloja, mutta kakku maistui silti erittäin minttuiselta. Lisäksi tämä kakku oli erittäin mehevää tavallisiin kuivakakkuihin verrattuna. Jos olet pätkisten ystävä, miksi et viettäisi pienen jouluisen hetken kynttilän valossa, maistellen pätkis-kahvikakkua ja nauttien kuumasta pätkiskaakaosta?

Pätkis-kahvikakku
n. 2-2,4 litran vuoka

200 g voita
200-300 g pätkiksiä
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Lämmitä uuni 175-asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka kunnolla.

Sulata voi ja pätkikset kattilassa. Vatkaa puhtaassa kulhossa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi ja paksuksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos vaahtoon. Sekoita varovasti nostellen. Lisää sitten voi-pätkisseos ja sekoita varovasti takaiseksi.

Paista kakkua uunin alaosassa 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä ja kumoa tarjoilulautaselle.


5 kommenttia:

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover