tiistai 11. joulukuuta 2012

Luukku 11: Helpot joulutortut

Joulu on kiireistä aikaa ja aina ei ehdi leipomaan tarjottavaa vieraille ja kotiväelle. Onneksi myös pieni 'huijaaminen' on sallittua ja on siis ihan suotavaa kipaista kaupasta hakemassa valmiita torttutaikina levyjä. Tästä helpommaksi leipominen ei voi käydä!

Helpot joulutortut

Torttutaikina levyjä
Luumumarmeladia
(tomusokeria koristeeksi)

Nosta torttutaikinalevyt lämpiämään n. 15-20 minuuttia ennen torttujen tekemisen aloittamista.
Puolita valmis torttutaikina levy taikina pyörällä kahtia, ja vedä viilto jokaisesta kulmasta kohti keskustaa. 
Vedä jokatoinen sakara keskikohtaan. Laita keskelle teelusikallinen luumumarmeladia. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa n. 20 minuuttia. Itse käytin hyödyksi lämmintä leivinuunia. Kotimme leivinuuni oli lämmitetty päivällä kuumaksi, joten sain tortut paistettua siellä. Aikaa kului vähän kauemmin ja kypsymistä täytyi tarkkailla koko ajan, mutta puolessa tunnissa tuli leivinuunistakin oikein hyvät tortut ulos!Joulutorttujen teossa on vain mielikuvitus rajana. Voit käyttää mitä vain marmeladia, esimerkiksi uudesta omena-kaneli marmeladista saa oikein herkullisia ja jouluisia torttuja. Lisäksi tortut voi muotoilla ihan millä tavoin vain, perinteisiä, enkeleitä, kukkia... Lista on loputon.

Loppukevennyksenä halusin näyttää teille minkälaisia torttuja saatiin aikaan vuosi sitten uutena vuotena ystäväni ja hänen pikkusiskon kanssa. Torttujen tekeminen on siis myös lasten mieleen ;)

  

2 kommenttia:

  1. Joulutortut on parhaita! Mitä muita täytteitä noihin vois käyttää luumuhillon sijasta, poikaystävä ei oikein tykkää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Esimerkiksi tähtitortun omena-kanelimarmeladi on todella jouluinen. Useimmat tykkää myös laittaa ihan vadelmamarmeladia. Jos haluaa vähän erilaisen täytteen, voi kokeilla vaikkapa vaniljarahkaa ja luumun tai persikan siivuja :-)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover