Muutama päivä taaksepäin halusin yllättää vanhempani ja mikäs siihen sopisi paremmin kuin tuoreat korvapuustit! Ainakin meillä korvapuustit ovat kahvipöydän arvostetuin herkku, vaikka itse en olekaan täysin samaa mieltä. Silti lämpimät korvapuustit kylmän maidon kanssa maistuu aina yhtä hyvälle :-)
1 kananmuna
2dl sokeria
1rkl kaardemummaa
1tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150g voita
Täyte:
100g voita
1dl sokeria
½dl kanelia
Aloita kuumentanalla maito reilusti käden lämpöiseksi (+42). Lisää maitoon muna,sokeri,kardemumma ja suola. sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista ja kaada seos maitoon.
Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää taikinan kiinteytyessä voi.
Sekoita taikina tasaiseksi.Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin 20 minuuttia.
Jaa taikina kahteenosaan, toisen osan voit laittaa vielä kohoamaan. Kauli taikinapalat jaohotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi, tasaisiksi levyiksi. Levitä päälle puolet voista ja sokeri sekä kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta huolellisesti kiinni ja jätä saumakohta rullan alapuolelle, pöytää vasten.
Leikkaa rullasta vinottain paloja. Käännä palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin ja paina sormella pullan päältä taikinaa pöytää vasten. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna vielä kohota liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 8-12 minuuttia.
Korvapuustit
5dl maitoa1 kananmuna
2dl sokeria
1rkl kaardemummaa
1tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13-15 dl vehnäjauhoja
150g voita
Täyte:
100g voita
1dl sokeria
½dl kanelia
Aloita kuumentanalla maito reilusti käden lämpöiseksi (+42). Lisää maitoon muna,sokeri,kardemumma ja suola. sekoita kuivahiiva osaan vehnäjauhoista ja kaada seos maitoon.
Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Lisää taikinan kiinteytyessä voi.
Sekoita taikina tasaiseksi.Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa ainakin 20 minuuttia.
Jaa taikina kahteenosaan, toisen osan voit laittaa vielä kohoamaan. Kauli taikinapalat jaohotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi, tasaisiksi levyiksi. Levitä päälle puolet voista ja sokeri sekä kaneli. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukaksi rullaksi. Nipistä saumakohta huolellisesti kiinni ja jätä saumakohta rullan alapuolelle, pöytää vasten.
Leikkaa rullasta vinottain paloja. Käännä palat pystyyn niin, että kapea puoli tulee ylöspäin ja paina sormella pullan päältä taikinaa pöytää vasten. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna vielä kohota liinan alla. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele raesokeria pinnalle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 8-12 minuuttia.
Herkullisen näköisiä!
VastaaPoista