Huh, kaikenlaista vilskettä on tässä riittänyt, etten ole juuri mitään ehtinyt leipoa. Pääsiäiseksi meille saapui vieraita, joille halusin tarjota juustokakkua, sillä monet heistä eivät rahkasta välitä. Valitsin tämän reseptin, koska sillä oli ihana nimi ja keksipohjaan lisättiin vielä inkivääriä voin lisäksi, mikä kuulosti mielenkiintoiselta. Kakku onnistui mielestäni hyvin ja vieraatkin sitä kehuivat.
Aurinkoinen juustokakku
Pohja
100g voita
200g kaurakeksejä
1tl inkivääriä
Täyte
4 liivatelehteä
2 1/2dl kuohukermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
1/2 dl sitruunamehua
Pinnalle
3 liivatelehteä
3 rkl sitruunamehua
2 prk mango- tai persikkasosetta
Päällystä irtopohjavuoka (24cm) leivinpaperilla. Sulata voi ja hiennonna keksit. Yhdistä ne ja lisää vielä inkivääriä. Painele seos kevyesti vuoan pohjalle. Upota täytteen liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä sokerit. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatteista vesi pois ja liuota mehun joukkoon. Kaada hieman jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Levitä keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin muutaman tunnin. (Minulla taisi olla ainakin 5h)
Laita pinnan liivatteet hetkeksi kylmään veteen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita puristetut liivatteet sen joukkoon. Yhdistä hieman jäähtyneenä hedelmäsoseeseen. Levitä juustokakun päälle ja anna hyytyä taas jääkaapissa ainakin tunnin. (Itse annoin hyytyä seuraavaan päivään). Irrota kakku varovasti vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!