Suklaacookiet
1dl rypsiöljyä
2 ½dl sokeria
½ dl tummaa siirappia
5 rkl maitoa
4dl venhäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria
½tl leivinjauhetta
Täyte
1dl nutellaa, tai muuta suklaalevitettä
1½ dl tomusokeria
½tl vaniljasokeria
3rkl maitoa
Sekoita rypsiöljy, sokeri, siirappi ja maito. Sekoita toisessa kulhossa keskenään kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Taikinan tulee olla kosteaa, mutta kiinteää. Laita taikina jääkaappiin lepäämään.
Laita uuni lämpiämään 175asteeseen.
Sekoita täyteainekset keskenään samalla tavalla kosteaksi, mutta kiinteäksi taikinaksi. Pyörittele täytteestä n. 25 pientä palleroa.
Ota toinen taikina jääkaapista ja muotoile siitä myöskin 25 palleroa, mutta hieman äskeisiä isompia. Taputtele tätä palleroa hieman litteämmäksi ja kätke täytepallo taikinan sisälle niin, että täytettä ei näy enää ollenkaan.
Aseta valmiit taikinapallot leivinpaperilla suojatulle pellille ja painele palloja hieman lituskammiksi.
Paista 175asteessa n. 10minuuttia ja nauti jäähtyneenä.
Miten voikaan näyttää ihan järkyttävän hyviltä nuo!! Pakko tehdä jotain cookieita tänään..
VastaaPoistaKiitos, ne olikin kyllä tosi hyviä ja tuli syödyksi hurjan nopeesti! Itsekkin jo mietin toisen satsin tekemistä ;)
VastaaPoista