sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Luukku 8: Suklaaruusukkeet

Itsenäisyyspäivänä juhlimme ylioppilasjuhliani, joihin tätini Arja oli tehnyt näitä ihania suklaaruusukkeita. Yleensä perinteiset pikkuleivät eivät sytytä, mutta nämä olivat kyllä huippuhyviä! 

Suklaaruusukkeet
80 kpl

300 g huoneenlämpöistä voita
1,8 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/2 dl tummaa kaakojauhetta
valkosuklaata keksien päälle

Vatkaa huoneenlämpöistä voita ja sokeria 15 minuuttia. Lisää vatkaten joukkoon jauhot ja kaakaojauhe. Pursota taikinasta ruusukkeita pellille ja paista pikkuleipiä 175 asteessa 8-10 minuuttia. Kun pikkuleivät ovat jäähtyneet, lisää päälle sulatettua valkosuklaata. 






4 kommenttia:

  1. Mulla taitaa olla ihan sama ohje näihin Suklaaruusuihin. Tosin aina päälle on sulatettu tummaa suklaata. Ohje on peräisin poikaystäväni äidiltä ja rakastuin näihin pikkuleipiin heti ensi maistamisella. Ja täytyy sanoa, että eräs ystäväni alkoi itkemään kun maistoi näitä, koska hänen mielestään nää oli parhaita keksejä mitä oli maistanut :)

    VastaaPoista
  2. Tumma suklaakin varmasti sopii näihin, mutta itse pidin juuri makean valkosuklaan ja tumman keksin yhdistelmästä. Ystäväsi oli aivan oikeassa näiden suhteen - meilläkin meinasi tulla riitaa pikkusiskon kanssa viimeisistä pikkuleivistä ;)

    VastaaPoista
  3. Miten tollaisia pursotetaan :D onnea ylioppilaalle!

    VastaaPoista
  4. Ei kyllä onnistuttu tuolla reseptillä:(

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover