tiistai 4. helmikuuta 2014

Tulinen kikhernekeitto

Sosekeittoja ei voi koskaan ylistää tarpeeksi. Terveellistä ja edullista sosekeittoa voi tehdä kerralla isomman satsin, ja pakastaa loput tulevien, kiireellisten päivien varalle. Meillä tämä talvipäivän pelastaja nautitaan fetajuuston ja tumman (makean) ruisleivän kera. Voi tätä makujen harmoniaa!


Tulinen kikhernekeitto
5 annosta 
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
2 rkl ruokaöljyä
1 tl kuminansiemeniä
1 tl sambal oelek -maustetahnaa
500 g tomaattimurskaa
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
400 g keitettyjä kikherneitä (tai n. 170 g kuivia kikherneitä, jotka liotetaan ja keitetään pakkauksen ohjeen mukaan)

Kuori ja silppua sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkana. Silppua lehtisellerin varret ja kuullota kasviksia ruokaöljyssä, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kuminansiemenet ja maustetahna, ja kuullota vielä hetki. Lisää loput ainekset ja keitä miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia. Soseuta keitto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover