lauantai 8. syyskuuta 2012

Juustoinen kasvispitsa





Viikonlopun kunniaksi halusin tehdä jotain herkullista ruokaa. Tämän reseptin löydettyäni innostuin heti ja oli pakko lähteä taas Lidliin sulatejuustoa ostamaan. Voin kyllä sanoa, että maistui taivaalliselta! Siitä todisteena yksi ainoa kuva lopputuloksesta, sillä loppu pitsa oli ehditty syödä jo aikoja sitten.

Voisin muuten arvata, että tämä menisi esimerkiksi juhlissa hyvin nopeasti kaupaksi. Pitsa maistui nimittäin ihanalta myös jäähtyneenä. Varoituksen sanana muistutan, että juusto sulaa uunissa ja kasvikset voivat lähteä lipettiin. Ne kannattaa siis kasata melko lähelle keskustaa ja pitsaan kannattaa ennen paistoa tehdä haarukalla pari reikää. :)

Juustoinen kasvispitsa

Pitsapohja:

1/2 pss kuivahiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä
1 1/4 dl vettä
n. 3 dl vehnäjauhoja

Täyte:

1 pieni kesäkurpitsa
1 pieni punasipuli
2 dl juustoraastetta
200 g yrttisulatejuustoa
öljyä
suolaa
pippuria

Valmista ensin pitsapohja. Sekoita kulhossa kuivahiiva, vehnäjauhot ja suola. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi ja sekoita siihen öljy. Sekoita neste kuiviin aineisiin ja vaivaa taikina kiinteäksi palloksi joka irtoaa kulhon reunoilta. Peitä liinalla ja anna kohota ainakin puoli tuntia.

Kun taikina on kohonnut, hakkaa ilmakuplat pois. Vaivaa taikinaa pari minuuttia. Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä neliöksi. Levitä toiselle puolelle taikinaa puolet sulatejuustosta ja puolet juustoraasteesta, jätä noin 2 cm sivuista tyhjiksi. Nosta täyttämätön puoli taikinasta täytteiden päälle levinpaperin avulla.

Tee pitsaan muutama reikä haarukalla. Levitä pitsan päälle loppu sulatejuusto sekä juustoraaste. Leikkaa sipuli ja kesäkurpitsa ohuiksi rinkuloiksi ja asettele haluamallasi tavalla pitsan päälle. Voitele kasvikset ohuesti öljyllä ja ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.

Paista pitsaa 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes juusto on kauniin ruskeaa. Muista katsoa uuniin aina välillä, sillä juuston sulaessa täytteet voivat yrittää karata pitsan päältä! Tarjoa lämpimänä tai jäähtyneenä esimerkiksi tuoreilla yrteillä koristeltuna.




5 kommenttia:

  1. Oih,näyttää kyllä taivaalliselta!:) Kuinka iso tuo pizza muuten on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä taivaallisen hyvää. Tästä tulee puolikas pellillinen :)

      Poista
  2. Iih,tein tuota tänään ruuaksi perheelle! Sellaiset pienet muutokset vain tein,että suurensin taikinan pellin kokoiseksi ja lisäsin täytteisiin vielä herkkusieniä,mutta oli kyllä TAIVAALLISEN hyvää:D Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä että maistui! Itsekin tein kaksinkertaisesti, kun poikaystävän vanhemmat kävi viikonloppuna kylässä. Maistui kyllä kaikille ;)

      Poista
    2. Niin maistui! Oli ihanan makuista ja ruokaisaa. Kiitos!

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover