lauantai 15. syyskuuta 2012

Uunijäätelö



Kiirettä pitää koulussa ja lukemisessa, anteeksi siis pitkä päivitystaukoilu! Ehkä tämä tästä helpottuu parin viikon kuluttua... Tänään sain kuitenkin jotakin aikaiseksi, tein uuden ulkoasun blogiin ja kokeilin uunijäätelöä.
Ensin aioin kokeilla uunijäätelöön trio-jäätelöä, mutta sitä ei kaupassa ollut. Käytettiin sitten mansikkajäätelöä ja se kannatti!

Tämä on taas tällainen helppo ohje, jossa ei oikeastaan voi mennä vikaan. Itse olin laiska ja ostin valmiin kakkupohjan kaupasta. Itse tehty on kuitenkin aina parempaa, joten pohjan voit tehdä esimerkiksi kääretorttuohjeella tai vaikkapa kakkuohjeella, jolloin käytät kakusta vain yhden "levyn".

Ja jäätelöksi käy siis mikä tahansa jäätelö. Eräässä kirjassa oli muuten myös mielenkiintoinen tarjoiluehdotus: pistä jäätelöön pystyyn pari tähtisädetikkua, sammuta valot ja sytytä tikut ennen kuin kannat luomuksen pöytään. 

Uunijäätelö eli Glace au four

Sokerikakkupohja
1 litra jäätelöä
3 munanvalkuaista
2 tl etikkaa
1 dl tomusokeria/sokeria

Laita uuni kuumenemaan 275-asteeseen. Aseta jäätelö kakkupohjan päälle ja leikkaa pohja niin, että jäätelön ympärille jää jokaiseen suuntaan pari senttiä varaa. Aseta pohja ja jäätelö uunivuokaan ja laita pakkaseen. Jos sinulla on pieni pakastin, voit laittaa jäätelön ja pohjan myös erikseen pakastimeen. 

Erottele valkuaiset keltuaisista, keltuaista ei saa joutua valkuaisten joukkoon tippaakaan. Vatkaa puhtaassa ja kuivassa, mieluiten teräksisessä kulhossa tai kattilassa valkuaiset, tomusokeri ja etikka kovaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun voit kääntää kulhon ylösalaisin ilman että vaahto valuu. 

Ota jäätelö ja pohja pakastimesta ja viimeistään nyt aseta ne uunivuokaan. Levitä marenkivaahto jäätelön ja kakkupohjan päälle niin, että se peittää jäätelön TÄYSIN. Mihinkään kohtaan ei saa jäädä reikää, tai jäätelö sulaa uunissa. Älä jätä reikää tai väliä myöskään jäätelön alareunaan.

Laita jäätelö uuniin ja tarkkaile jatkuvasti. Paistoaika on noin 2-3 minuuttia, mutta ota jäätelö pois uunista heti, kun marenki alkaa tummua. Muuten se palaa!

Tarjoa uunijäätelö heti esimerkiksi marjojen kanssa.





4 kommenttia:

  1. Uunijäätelö on superhyvää kun laittaa pohjaksi raakaa piparkakkutaikinaa, nom ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau mikä idea! Pakko kokeilla vähän lähempänä joulua ;) Maistuisi varmaan ihanalle glögin kanssa.

      Poista
  2. Näyttää ihan mahtavalta! Hyvä idea kun tulee vieraita. Onko pohja tosiaan tavallinen muna/sokeri/jauho kakkupohja? Minkä merkkistä pohjaa käytit? Kuvat ei näytä siltä. Pikemminkin lehtitaikinalta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pohja on kyllä tavallinen kakkupohja, mutta se oli niin ohut, että se piti laittaa kaksinkerroin. :D

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover