Perjantaina tuli hirveä himo leipoa jotain omenaista. Omenapaistosta olin tehnyt jo useamman kerran kuukauden aikana, nyt halusin kokeilla pitkästä aikaa muffinssien tekoa. Pehmeä taikina ja pehmeät omenalohkot yhdistettyinä rapeaan kuoreen tekivät kyllä hommansa! Sitruunankuori omenan kanssa oli myös uusi kokemus. Miksi en ollut keksinyt tätä aikaisemmin?!
Omena-murumuffinssit
18 muffinssia
100 g voita
2 dl maitoa
1 sitruunan kuori raastettuna
2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
Täyte:
3-4 omenaa
2 rkl voita
1 rkl sokeria
2 tl kanelia
Muruseos:
75 g kylmää voita
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Valmista täyte kuorimalla omenat, poistamalla niistä siemenkodat ja leikkaamalla ne lohkoiksi. Paista omenalohkoja muutama minuutti kuumalla pannulla voin, sokerin ja kanelin seoksessa sekoittaen. Anna jäähtyä.
Sulata voi ja lisää siihen maito ja sitruunan raastettu kuori.
Vaahdota kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi (katso vinkki leivontanikseistä). Sekoita vaahtoon haalea voi-maitoseos varovasti.
Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään. Kääntele jauhoseos taikinaan varovasti nostellen.
Aseta paperivuoat muffinipellin syvennyksiin. Sekoita omenapalat taikinaan. Täytä taikinalla paperivuoat melkein täyteen.
Valmista muruseos kuutioimalla voi pieniksi kuutioiksi ja nyppimällä joukkoon kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja sokeri. Ripottele muruseosta 1-2 ruokalusikallista jokaisen muffinin pinnalle. Kypsennä muffinsseja uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja nauti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kommenttien saaminen on aina mukavaa!