lauantai 13. lokakuuta 2012

Kahden suklaan browniet



Vihdoinkin syysloma! Juhlistimme loman alkua leipomalla pikkusiskoni kanssa brownieseja. Nämä ovat kyllä sellaista herkkua, joka vie suklaanystävän kielen mennessään. Browniesit on tarkoitus jättää keskeltä hieman raa'aksi, jolloin suklaan maku pääsee ominaisuuksiinsa. Lisäksi vielä vaniljajäätelöä tai kermavaahtoa, niin tällä kelpaa juhlia vaikka mitä!

Jos pidät enemmän valkosuklaasta, suosittelen kokeilemaan kesällä tekemiäni dominoblondies-leivoksia. Hyvää syysloman alkua (tai viimeisiä viikkoja ennen syyslomaa) kaikille, muistakaa herkutella! ;)

Kahden suklaan browniet
n. 15 palaa

200 g voita
200 g suklaata
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakojauhetta
100 g valkosuklaata
3 kananmunaa
3 dl sokeria

Laita uuni lämpenemään 175-asteeseen. Sulata paloiteltu suklaa ja voi vesihauteessa, sekoita kunnes seos on tasaista. Vuoraa kulmikas, halkaisijaltaan n. 20 cm vuoka leivinpaperilla. Paloittele valkosuklaa.

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Kaada suklaaseos munavaahdon sekaan ja kääntele sekaisin varovasti. Sekoita keskenään jauhot ja kaakaojauhe, siivilöi suklaaseokseen ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa.

Kaada taikina vuokaan ja paista puoli tuntia. Anna kakun jäähtyä vuoassa kauttaaltaan ennen leikkaamista. Brownie-leivokset säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa jopa viikon.


4 kommenttia:

  1. Ihan sairaan ihanan näköisiä!!:P Voiko tuolla ohjeella tehdä pellillisen näit herkkuja? Vai täytyykö ohjetta muuttaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei! Tää on ehkä puoli pellillistä, eli kannattaa kyllä kaksinkertaistaa ohje. Muuten tulee liian ohuita :)

      Poista
  2. Aivan ihana blogi ja ihanan monipuolisia reseptejä! Täytyykin kokeilla muutamia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Siitä vaan kokeilemaan, ja kerro sitten mitä tykkäsit! :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover