Moikka kaikille lukijoille!
Tiinan lisäksi, tänne blogiin alkaa nyt kirjoitella myös kaksi muuta tyttöä ja toinen niistä oon mie, Juulia :-). Enempiä höpinöitä höpöttelemättä, paljastan teille palan miun eilistä iltaa, johon kuului porkkanarieskat.
Voin kyllä suositella näitä rieskoja, ainakin näin syksyllä ja joulun alla tuo porkkana tuo mieleen joululaatikot. Juuri uunituoreina maistuvat ihanilta vaikkapa juuston, tai ihan vain voin kera. Lisäksi näiden tekeminen onnistuu keneltä tahansa! Ohjeen löysin uusimmasta pirkka-lehdestä ja tein rieskat sitä hieman soveltaen.
500g porkkanasosetta
4 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 dl vettä
Tiinan lisäksi, tänne blogiin alkaa nyt kirjoitella myös kaksi muuta tyttöä ja toinen niistä oon mie, Juulia :-). Enempiä höpinöitä höpöttelemättä, paljastan teille palan miun eilistä iltaa, johon kuului porkkanarieskat.
Voin kyllä suositella näitä rieskoja, ainakin näin syksyllä ja joulun alla tuo porkkana tuo mieleen joululaatikot. Juuri uunituoreina maistuvat ihanilta vaikkapa juuston, tai ihan vain voin kera. Lisäksi näiden tekeminen onnistuu keneltä tahansa! Ohjeen löysin uusimmasta pirkka-lehdestä ja tein rieskat sitä hieman soveltaen.
Porkkanarieskat (n. 9 kpl)
500g porkkanasosetta
4 ½ dl hiivaleipäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
3/4 tl suolaa
1 rkl öljyä
1 dl vettä
Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
Sekoita kaikki aineet isossa kulhossa sekaisin. Taikina saa jäädä hieman löysäksi.
Lusikoi haluamasi kokoisia rieskoja leivinpaperilla päälystetylle pellille (rieskat eivät leviä enää uunissa). Pistele haarukalla rieskoihin ilmareikiä.
Paista keskitasolla n. 15 minuuttia.
Rieskat on parasta iltapalaa teen kanssa! (:
VastaaPoista