tiistai 9. lokakuuta 2012
Vadelmavispipuuro
Tehtyäni mustikkavispipuuroa viime viikolla en voinut olla kokeilematta myös vadelmavispipuuroa. Ja hyväähän tästä tulikin. Maku ei hirveästi eronnut tavallisesta puolukkavispipuurosta, mutta oli kuitenkin ihanan vadelmaista ja pehmeää. Kyllä päivä alkaa ihanasti, kun aamun aloittaa terveellisellä ja herkullisella vadelmavispipuurolla! Mitähän makuja tässä vielä keksisi. Miltähän omenavispipuuro maistuisi?
Ohje on lähes sama kuin mustikkavispipuuron.
Vadelmavispipuuro
kahdelle tai kolmelle
2 1/2 dl vadelmia5 dl vettä3/4 dl mannasuurimoita1/2 dl sokeria
Mittaa vesi ja vadelmat kattilaan, kiehauta. Anna kiehua 5-10 minuuttia, kunnes vadelmat ovat mehustuneet. Siivilöi mehusta pois siemenet, tai jatka seuraavaan kohtaan.
Lisää mannasuurimot kattilaan ohuena nauhana samalla koko ajan sekoittaen. Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Anna puuron jäähtyä kunnolla ja vispaa se sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa lopuksi joukkoon sokeri. Tarjoa vispipuuro vaikkapa kuohukerman ja vadelmien kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Omenavispipuuro on herkkua! Meillä ollaan tehty sitä jo monet kerrat :)
VastaaPoistaNam! Pitää itsekkin koittaa heti kun ehtii. :)
PoistaTosi herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitos! Herkullista olikin! :)
Poista