perjantai 4. lokakuuta 2013

Kasvistäytteiset paprikat uunissa


Kasvisteemalla jatketaan! Eilen tarjolla oli uunipaprikoita herkullisella ja terveellisellä kasvistäytteellä. Nämä olivat ehdottomasti parhaita maistamiani täytettyjä paprikoita.

Kasvistäytteiset paprikat uunissa
4 annosta

4 isoa paprikaa
1 sipuli
1 porkkana
1/2 kesäkurpitsa
3 rkl ruokaöljyä
250 g sulatejuustoa
1 1/2 dl couscousia
päälle juustoraastetta
suolaa
mustapippuria

Leikkaa irti paprikoiden hattuosa ja siemenet. Esikypsennä paprikoita mikroaaltouunissa täydellä teholla (750W) 15 minuuttia.

Paprikoiden kypsyessä valmista täyte. Laita couscous kulhoon ja kaada päälle 1 1/2 dl kiehuvaa vettä, jonka joukkoon on sekoitettu 1 tl suolaa. Peitä kannella noin kuudeksi minuutiksi. Pilko paprikoiden hattuosa ja sipuli, ja raasta porkkana ja kesäkurpitsa. Kypsennä kasviksia öljyssä, kunnes sipuli on kuultavaa. Anna sulatejuuston sulaa kasvisten joukkoon. Sekoita joukkoon lopuksi couscous ja mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kaada esikypsennetyistä paprikoista pois pohjalle kertynyt vesi ja täytä kasvistäytteellä. Ripottele päälle juustoraastetta ja paista 225 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia.




5 kommenttia:

  1. Nam! Nää näyttää erittäin herkullisilta. Yritän oppia syömään vähemmän lihaa joten tällaiset reseptit ovat tervettuleita :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nämä olivat kyllä todella herkullisia! :) Tänne blogiin todennäköisesti saadaan enemmänkin kasvisruokareseptejä tässä kuussa, koska vietämme puolisoni kanssa lihatonta lokakuuta :P Saa nähdä miten tässä käy!

    VastaaPoista
  3. Kiva, niitä odotellaan :) onnea teille yritykseen..kyllä se kuukausi nopeasti vierähtää :P

    VastaaPoista
  4. Tein näitä yhtenä päivänä, mutta ilmeisesti mun mikrossa on liian kova "täysiä" koska 15 min jälkeen paprikat olivat aika kuivia, joten uunissa olon jälkeen paprikat olivat osittain ihan liian tummia ja kuivia. Täyte oli hyvää (lisäsin siihen meetwurstiakin), mutta laitoin liikaa mausteita. Ehkä joskus vielä uskallan yrittää uudelleen, en kuitenkaan vähään aikaan.

    VastaaPoista
  5. Voi kuinka ikävää! Mikäs on sun mikrossa suurin teho? Meillä nimittäin on 750W, mutta tiedän kyllä joillakin olevan jopa 1000W. Pitääkin laittaa se tuohon reseptiin, koska kyllähän sillä on melko suuri merkitys lopputuloksen kannalta. Harmi että paprikat eivät onnistuneet ihan niin kuin oli tarkoitus, mutta kiva kuulla että täyte maistui!

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover