keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Soijarouhe-kaalikeitto



Olemme viime aikoina herkutelleet pääasiassa kasvisruoilla sekä terveellisyys- että taloudellisuussyistä. Kuulin että soijarouhe on hyvä vastine jauhelihalle ja päätin kokeilla - onhan se sentään merkittävästi rasvaista jauhelihaa edullisempaa ja terveellisempää. Tähän mennessä olemme käyttäneet soijarouhetta pitsassa ja kaalikeitossa, mutta tulevaisuuden varalle on suunnitteilla muitakin herkkureseptejä.

Soijarouheen maku ei vastaa täysin jauhelihan makua, mutta maustamalla saa jo paljon aikaan. Kuivan soijarouheen tuoksu muistutti aluksi lähinnä sahanpurua, mutta päätin silti kokeilla. Ja onneksi kokeilin, sillä mielestäni tämä on jopa jauhelihaa parempaa ja rakenteeltaan miellyttävämpää.

Jauhelihaan verrattuna soijarouheessa on vähän enemmän kaloreita, mutta paljon enemmän proteiinia, ravintokuitua ja vain vähän rasvaa. Myös kivennäisaineita ja vitamiinejä löytyy soijarouheesta merkittävästi enemmän kuin jauhelihasta.

Tässä tulee nyt resepti herkulliseen soijarouhe-kaalikeittoon. Annoksia tästä satsista tulee melko monta, eli tarvittaessa reseptiä kannattaa muokata omaan makuun sopivaksi. Kaalikeitto kuitenkin säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän ja sitä voi myös pakastaa.

Soijarouhe-kaalikeitto
6 annosta

500 g keräkaalia
2 porkkanaa
100 g lanttua
1 sipuli
3 dl tummaa soijarouhetta
2 laakerinlehteä
2-3 kasvisliemikuutiota
1/2 rkl punaviinietikkaa
1/2 rkl soijakastiketta

Kuori ja pilko sipuli, kaali, porkkana ja lanttu. Laita kasvikset isoon kattilaan muiden ainesten kanssa ja lisää 2 litraa vettä. Keitä puolesta tunnista  tuntiin. Poista laakerinlehdet. Maista keittoa ja lisää tarvittaessa suolaa tai yrttejä.

Mitäs hyvää te olette tehneet soijarouheesta? Reseptejä ja vinkkejä otetaan mielellään vastaan!


2 kommenttia:

  1. Heipsun :) Olipa hyvä soijarouhekeitto ! Olen itse kasvissyöjä joten käytän paljonkin soijarouhetta tehdessäni kotona ruokaa. Oletko kokeillut jo soijasuikaleita ? Niistä teen yleensä kermakastikkeen ja tarjoilen vaikka pastan kanssa. Vaaleasta ja tummasta soijarouheesta saatan tehdä tomaattisen kastikkeen mihin laitan tomaattimurskaa,papuja ynm. Sopii myös hyvin tortilloiden kanssa tuo soijarouhe. Olen myös tehnyt täytettyjä kesäkurpitsoita ja laittanut täytteeseen soijarouhetta ja hyvää tuli. :) Sopii myös makaroonilaatikkoon ja lasagneen, melkeenpä kaikkeen lihan korvikkeeksi.

    VastaaPoista
  2. Hei Neea! Itse asiassa en ole vielä kokeillut soijasuikaleita, vaan olen pysytellyt tutussa ja turvallisessa soijarouheessa. Ehkäpä kommenttisi avulla vihdoin rohkaistun ja ostan seuraavalla kauppareissulla ainekset soijasuikaleista tehtyyn kermakastikkeeseen! Viime viikolla kokeilin soijarouhetta tortilloissa, ja täytyy sanoa että oli tavallista jauhelihatäytettä herkullisempaa ja tietenkin myös terveellisempää. Lasagnea tai makaronilaatikkoa en ole vielä kokeillut, mutta ajatuskin saa jo veden kielelle! :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover