perjantai 1. marraskuuta 2013

Sitruunakiisseli

Yllätyin kovasti maistaessani ensimmäistä kertaa tällä reseptillä tehtyä sitruunakiisseliä. Kiisseli oli sopivan kirpeää ja raikasta, mutta maitopohjansa vuoksi kuitenkin myös samettisen pehmeää. SteviaSokeria käyttämällä yhdelle annokselle jää ainoastaan noin 140-210 kaloria, joten tätä voisi melkeinpä kutsua terveelliseksi jälkiruoaksi. Joka tapauksessa tämä oli ihan älyttömän hyvää ja helppoa, kokeilkaa vaikka itse!

Sitruunakiisseli
4-6 annosta

1 1/2 dl sokeria (tai SteviaSokeria)
1/2 dl perunajauhoa
5 dl maitoa
2 keltuaista
2 rkl hienosti raastettua sitruunan kuorta
ripaus suolaa
1 dl vastapuristettua sitruunanmehua
2 rkl voita
2 tl vaniljasokeria

Sekoita kattilassa sokeri ja perunajauho. Lisää joukkoon maito, keltuaiset, sitruunan kuori ja suola. Keitä seosta keskilämmöllä useasti sekoittaen, kunnes kiisseli pulpahtaa ja paksuuntuu.

Ota kattila pois lämmöltä ja sekoita joukkoon sitruunamehu, voi ja vaniljasokeri. Kaada sitruunakiisseli tiheän siivilän läpi tarjoilukulhoon tai annoskulhoihin. Anna kiisselin jäähtyä ensin huoneenlämmössä muovikelmulla peitettynä, ja sitten jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Tarjoa vaahdotetun kerman kanssa.


2 kommenttia:

  1. Omnom, oi sitruunakiisseli on ihanaa! :) liian harvoin tulee vain tehtyä, kuten kiisseleitä yleensäkin..

    VastaaPoista
  2. Niin on! Itse täytyy kyllä myöntää, että tämä oli ensimmäinen kerta kun maistoin sitruunakiisseliä :) ei kyllä jää viimeiseksi!

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover