sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Juustokakkujäätelö



Ulkona sataa ja on kylmä, mikä ihmeen kesä tämä muka oikein on? Onneksi yksi asia kuuluu aina kesään säästä riippumatta - jäätelö.

Etsin pitkään reseptiä, jolla voisi tehdä itse jäätelöä ilman jäätelökonetta. Lopulta löysin mielenkiintoisen reseptin, jonka muokkasin vielä suomalaisen makuhermoja kutkuttelevammaksi. 

Tämä on herkku, joka varmasti kääntää katseet ja saa paljon kehuja kaiken ikäisiltä. Luksusta ja itsetehtyä parhaimmillaan.

Tällä reseptillä tulee noin litra itse tehtyä jäätelöä, josta saa ison palan noin viisi ihmistä. Itse kaksinkertaistin aineet ja tarjosin kymmenelle syöjälle.

Vadelmajuustokakkujäätelö 
noin 1 litra

1 pkt (200 g) tuorejuustoa
4 dl vispikermaa (tai 2 dl vispikermaa ja 2 dl kuohukermaa)
4 digestive-keksiä
n. 150 g vadelmia
n. 2 rkl sokeria
n. 4 tl vaniljasokeria
(1 tl sitruunamehua)

Aloita murustamalla keksit haluamasi kokoisiksi murusiksi. Aseta syrjään odottamaan.

Vatkaa 2 dl vispikermaa kuivassa kulhossa jämäkäksi vaahdoksi. Lisää 1 rkl sokeria ja 2 tl vaniljasokeria ja vatkaa sekaisin.

Laita toiseen kulhoon tuorejuusto, 1 dl kermaa, 1 rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja halutessasi 1 tl sitruunamehua. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes seos on sileää. Lisää vielä 0,5 dl kermaa ja vatkaa tasaiseksi.

Valmista vadelmaseos. Jos käytät pakastevadelmia, laita ne mikron kestävään kulhoon ja lämmitä, kunnes ne ovat sulaneet. Laita vadelmat blenderiin tai tehosekoittimeen tai murskaa haarukalla. Lisää loppu kerma (0,5 dl) ja sekoita, kunnes seos on tasaista vaaleanpunaista tahnaa.

Yhdistä tuorejuustoseos ja kermavaahto ja sekoita varovasti nostellen tasaiseksi, jotta kermavaahto ei lässähdä. Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria ja vaniljasokeria. Lisää seokseen keksinmurut ja sekoita. Lopuksi lisää vadelmaseos nauhana samalla sekoittaen. Vadelmaa ei ole pakko sekoittaa tasaisesti, vaan sen voi jättää jäätelöön kauniiksi raidoiksi.

Kaada seos vuokaan ja laita pakkaseen noin kuudeksi tunniksi, tai kunnes jäätelö on kauttaaltaan jäätynyt. Nosta jäätelö läpimään noin 20 minuuttia ennen tarjoamista. Nauti!


7 kommenttia:

  1. Ihanan kuuloinen resepti! Tämä tuleekin olemaan itselläni seuraavana tehtävien listalla :) Toivottavasti seuraavakin resepti on yhtä houkutteleva ja pitää minut seuraamassa blogia ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se ei ole pelkästään ihanan kuuloinen vaan myös ihanan makuinen! ;)

      Poista
  2. Ihana resepti! Pitää kokeilla heti huomenna :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää kokeilua! Toivottavasti tulee taas kiva jäätelökesäpäivä! :)

      Poista
  3. näyttääpä herkulliselle ja vielä helpon kuuloinen ohje toteutettavaksi näin aloittelijalle! ♥:-) tarviikin käydä illalla kaupassa ostoksilla niin pääsee testailemaan!;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kiva että tykkäät! :) Kerro sitten miltä maistui. ;)

      Poista
    2. juu, hyvällehän tuo maistui ! :) Vähän myöhässä tosin tämä kommentti mutta...:D

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover