torstai 12. heinäkuuta 2012

Ranskalaiset aamupalamuffinssit


Tänään teki mieli leipoa jotain makeaa ja helppoa. Ainekset näihin muffinsseihin löytyivät kaapista ja jo resepti kutkutteli makuhermoja. Rakastan tätä sokerin, kanelin ja kardemumman yhdistelmää, mutta enemmän rakastan tätä tuoksua näiden muffinssien leipomisen jälkeen!

Jos haluat joskus panostaa aamupalaan oikein kunnolla, nämä ovat täydellinen valinta! Lisäksi vielä jotain suolaista ja tuoremehua, niin aamu alkaa varmasti parhaalla mahdollisella tavalla. Tottakai näitä voi syödä ihan iltapalaksikin, tai pakastaa ja päällystää juuri ennen tarjoilua.

Ranskalaiset aamupalamuffinssit
12 kpl

4 2/3 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
½ tl kardemummaa
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2 ¼ dl maitoa
100 g  voita sulatettuna ja jäähdytettynä

Päälle:
1 dl sokeria
½ tl kanelia
2 rkl voita 
1 rkl maitoa

1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Jos käytät muffinssipeltiä, voitele reunat ja pohja kevyesti.
2. Sekoita kulhossa kuivat aineet. Vispaa toisessa kulhossa kananmunat kevyeksi vaahdoksi. Lisää maito ja sula voi. Tee kuiviin aineisiin kuoppa ja kaada neste sisään. Sekoita puuhaarukalla tasaiseksi taikinaksi.
3. Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Paista keskitasolla noin 15 minuuttia. Käännä sitten pelti tai muffinssipelti ja paista vielä 5-7 minuuttia. Anna muffinssien jäähtyä hetki pannulla, noin 5 minuuttia.
4. Kun muffinssit ovat vielä lämpimiä, valmista päällyste. Sekoita sokeri ja kaneli pienessä kulhossa. Sulata voi erillisessä kulhossa ja sekoita siihen maito. Työstäen yhtä muffinssia kerrallaan, dippaa sulaan voihin tai levitä sitä sudilla ympäri muffinssia, ja dippaa sitten sokeriin.  


4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla! Pitäisi itsekin tehdä näitä joku päivä pitkän tauon jälkeen :) lähtee päivä käyntiin herkullisissa merkeissä!

    VastaaPoista
  2. kiitos ohjeesta tein näitä eilen ja koko pellillinen hävisi lähes samoin tein ja lapsikatras oli tosi tyytyväinen tein tänään uudestaan mammavieraille ja taas meni pellillinen.. Tervetuloa katsomaan Lystimäkeen miten onnistuin.. ;)

    VastaaPoista
  3. Hyviltä näyttivät sinunkin versiosi!

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover