maanantai 20. elokuuta 2012

Dominotryffelit eli pusut





Joku tuossa jo arvonnassa pyytelikin suklaisia leivonnaisia, ja tässä tulisi nyt yksi.

Nämä pusut on tehty oikein Amerikan malliin ja kääritty folioon. Valkoiselle paperinpalalle kirjoitettu viesti kruunaa koko komeuden. Oikeastihan näihin käytettäisiin Oreo-keksejä, mutta suomalaisen makuun dominot ajavat saman asian. Nämä olisivat varmasti kiva yksityiskohta juhliin ja rasiallisella kivoilla viesteillä koristeltuja pusuja saisi varmasti jokaisen suklaan ystävän sulamaan.

Parasta näissä pusuissa on ihanan pehmeä dominotäyte ja rapsahtava suklaakuorrutus. Näitä voisi syödä vaikka kuinka monta! Ja syönkin, vielä yhden...

Lidlissä oli muuten suklaat alennuksessa keskiviikkoon asti ja tuorejuustot on siellä kans halpoja. Kannattaa suunnata siis sinne ostoksille, että saat tämän viikon aloitettua tarpeeksi suklaisesti!

Dominotryffelit eli pusut
n. 20 keskikokoista pusua

350 g (eli kaksi pötköä) domino-keksejä
200 g (1 pkt) tuorejuustoa
200 g suklaata

Riko keksit hienoksi muruksi esimerkiksi tehosekoittimessa tai pussissa. Sekoita keksimurun joukkoon tuorejuusto. Laita seos jääkaappin kymmeneksi minuutiksi.

Pyörittele seoksesta haluamasi kokoisia palloja leivinpaperin päälle tarjottimelle tai lautaselle. Muotoile palloista pusuja litistämällä pohjaa ja nostamalla yläosaa korkeaksi huipuksi. Laita pusut jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Dippaa pusut yksitellen suklaaseen esimerkiksi haarukan avulla, jolloin voit pyyhkäistä ylimääräiset suklaat pois pohjasta vetäisemällä pohjan kevyesti kulhon reunaa vasten. Aseta valmiit pusut takaisin leivinpaperille ja anna olla jääkaapissa, kunnes suklaa on kunnolla kovettunut.

Leikkaa foliosta neliöitä ja aseta pusut niiden sisään. Rytistä folio pusun päälle ja lisää halutessasi viestisi folion väliin.






4 kommenttia:

  1. OOOH! Näyttää ja kuulostaa taivaalliselta! Olen myös huomannut että Lidlin tuorejuusto on huomattavan halpaa.

    VastaaPoista
  2. It's in point of fact a nice and helpful piece of info. I am satisfied that you just shared this useful information with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

    Here is my web blog: estan ()

    VastaaPoista
  3. I think that is among the so much important info for me. And i am satisfied
    studying your article. However should observation
    on some basic things, The site taste is great, the
    articles is actually excellent : D. Just right task, cheers

    Also visit my web site how to marketing social media services

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover