perjantai 17. elokuuta 2012

Koulupäivien pelastaja: Frappuccino!


Koulun alku alkoi jo monta päivää sitten vähän jännittää, erityisesti aikaiset aamut ja pitkät päivät. Minulla kun on tapana nukahdella koulussa, enkä pidä yhtään kahvista.

Tähän frappuccinoon (jääkaakaokahvi tai jotain) tulee suklaasiirappia, jonka voi ostaa myös kaupasta. Ainekset tähän ovat kuitenkin hyvin simppelit ja muutenkin tätä oli helppo valmistaa. Suklaasiirappia voi käyttää myös moneen muuhunkin kuin lukuisiin juomiin, esimerkiksi jäätelön ja muiden jälkkäreiden päälle. En muuten ole koskaan saanut siirappejani onnistumaan, mutta tämä oli ensimmäinen jolla onnistuin heti ensimmäisellä kerralla!

Jos sinulla ei ole blenderiä, niin nyt on hyvä aika lisätä se joululahjojen toivelistalle. No ehkä ei, mutta kauppaan kyllä kannattaa suunnata, sillä tämä on kyllä niin kätevä vehje että!

Ja ah, tämä suklaan, kahvin ja maidon yhdistelmä maistuu vieläkin suussa... Nam!

Suklaasiirappi
n. 5 dl siirappia


1 dl kaakaojauhetta
2 dl vettä
4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

1. Jos haluat säilyttää siirappia kauan avaamatta sitä, desinfioi laspurkki ensin laittamalla se 100-asteiseen uuniin puoleksi tunniksi. Sekoita kattilassa kaakaojauhe ja vesi. Sekoittele hetki miedolla lämmöllä, kunnes kaakao on liuennut veteen.
2. Lisää seokseen sokeri ja sekoittele, kunnes se liukenee. Anna seoksen kiehua keskilämmöllä 3 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää lopuksi suola ja vaniljasokeri.
3.  Kaada siirappi kuumana kuumiin, desinfioituihin lasipurkkeihin tai jäähdytä ja kaada kylmään purkkiin. Erityisesti desinfioidussa purkissa säilyy todella kauan, mutta muutenkin kuukausia.


Frappuccino
yhdelle

1 dl jäähtynyttä kahvia
1 dl maitoa tai/ja kermaa
2 rkl suklaasiirappia
1 dl jääpaloja
sokeria

Kahvin voi tehdä aikaisempana päivänä ja laittaa jääkaappiin. Sekoita blenderissä kaikki ainekset tasaiseksi. Lisää tarvittaessa sokeria. Kaada lasiin ja koristele esimerkiksi kermavaahdolla, Meiran mokkahipuilla tai suklaasiirapilla. Nauti heti.

4 kommenttia:

  1. Kaikki jääkahvit on ihania!! Löysin juuri blogisi ja jään lukijaksi. Täällä on ihan mahtavia reseptejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, niin on! Pitää etsiä enemmänkin ideoita tällaisiin juomiin. :) Osallistu säkin blogiarvontaan! :)

      Poista
  2. Oo,näyttää ihanalta!:) Osaisitko muuten laittaa tänne joskus jäätee.ohjeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa tämä onkin! Otanpa vinkin talteen ja alan etsiä netistä hyvän kuuloisia jääteeohjeita. :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover