lauantai 27. lokakuuta 2012

Suklaasydänmuffinssit

Vihdoin ehdin taas leipoa, jee! Käytin muffinssien sisällä niitä kukan muotoisia toffeesuklaakarkkeja, joita löytyy takuuvarmasti jokaiselta irtokarkkihyllyltä. Täytyy kyllä sanoa että valitsin hyvin, sillä toffee jäi ihanan sulaksi sydämeksi muffinssin sisälle. Näihin muffinsseihin käyvät kyllä mitkä tahansa suklaat tai suklaakarkit. Parhaimpia nämä ovat tietenkin heti tuoreina kun sisällys on vielä sulaa, mutta maistuivat ihanille myös vielä seuraavana päivänä!

Olen aina ollut huono kuorruttamaan muffinsseja, mutta innostuin tällä kertaa. Tähän kuorrutteeseen löytyy ainekset varmasti lähes jokaisesta kodista. Kuorrutetta oli tosi helppo pursottaa ja näytti aivan ammattimaisesti tehdyltä, vaikka itse sanonkin. Päälle vielä aivan ihania Meiran lumihiutalekoristeita ja muffinssit kruunaavat kahvihetken!

Suklaasydänmuffinssit
n. 12 isoa

12 kpl toffeesuklaakarkkeja tai muuta suklaata
150 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
2 munaa
½ vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
½ dl maitoa

Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat yksitellen ja vatkaa kunnolla joukkoon. Yhdistä kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää ne maidon kanssa taikinan joukkoon. Vatkaa nopeasti tasaiseksi.

Nosta runsas ruokalusikallinen taikinaa muffinssivuokiin. Lisää päälle toffeesuklaakarkki ja peitä se toisella ruokalusikallisella taikinaa. Paista muffinsseja 225 asteessa 12-15 min.


Suklaakuorrute

150 g voita
4 rkl kaakaojauhetta
½ dl tomusokeria
2 rkl vahvaa kahvia / vettä
1 rkl vaniljasokeria

Vatkaa sähkövatkaimella sekaisin pehmennyt voi ja muut ainekset. Pursota tai levitä kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle. Koristele ja nauti!






4 kommenttia:

  1. Jälleen kerran herkullisen näköistä !

    Miulla on paha tapa leipoessa tehdä aina vain muffinseja, en muista milloin olisin jotain muuta tehnyt :D Ne on vain niin kivoja ! Tuorein kokeilu oli vadelma-suklaa muffinit, joissa käytin Pirkan uutta Reilun kaupan vadelma-valkosuklaata. Oli muuten tavattoman hyviä ja makeaa suklaata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ooka! Itse taas olen todella laiska tekemään muffinsseja, mutta tämän reseptin ja erityisesti kuorrutteen löytämisen jälkeen teen varmaan useamminkin. :)

      Nam, kuulostaa todella hyvältä! En olekaan maistanut tuota suklaata vielä, mutta olen kuullut paljon kehuja. Maistuiko suklaa kunnolla niissä muffinsseissa? Voisin itsekin kokeilla tehdä jokin päivä. :)

      Poista
    2. Kyllä maistui ! Etenkin jos ohjeen mukaan teki ja laittoin koko levyllisen. Itse ehkä jatkossa laita vähemmän, se oli aika makeaa. Itse suklaa sekä muffinit. Vaikka laitoin vähemmän sokeriakin.
      Kannattaa ehdottomasti kokeilla, oli ne kuitenkin niin hyviä :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover