keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Vadelma-tryffelibrownies





Yksi koeviikon hyviä puolia ovat vapaapäivät, etenkin jos niitä on kolme päivää peräkkäin. Eilen iski hirveä leivontahimo ja halusin tehdä jotain suklaista äkkiä. Idean näihin brownieseihin sain Pinterestissä joskus seikkaillessani. Tämä oli yksi suklaisin maistamani brownies-resepti ikinä, joten teki kyllä tehtävänsä!

Jos et ole joskus onnistunut tekemään brownieseja, tämä on idioottivarma resepti. Ensinnäkin munia ei vatkata, joten leivoksista ei voi tulla liian kuohkeita, vaan ne jäävät keskeltä ihanan "raa'aksi". Oikeastaan tässä reseptissä on vaikea mennä vikaan, ainakin jos pystyt pitämään näppisi erossa kuumista brownieseista. ;)

Vadelma-tryffelibrownies

225 g voita
5 1/3 dl sokeria
3 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl suklaatryffeleitä
n. 2 dl vadelmia

Lämmitä uuni 180-asteeseen. Vuoraa n. 30 cm x 20 cm vuoka leivinpaperilla.

Sulata voi pienellä lämmöllä kattilassa. Kun voi on sulaa, lisää joukkoon sokeri. Anna kiehahtaa ja kuplia noin 2 minuuttia, kunnes seos kuohahtaa ja vaalenee. Kaada seos kulhoon ja anna jäähtyä vähän aikaa. Lisää kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Lisää seokseen munat ja sekoita tasaiseksi. Lisää vehnäjauhot kunnolla seokseen. Lisää lopuksi varovasti tryffelit. Lusikoi ja levitä taikina vuokaan. Paina vadelmat kevyesti taikinan päälle.

Paista brownieseja 40 - 45 minuuttia uunin keskitasolla. Browniesit ovat valmiita kun reunat näyttävät paistuneilta ja keskusta näyttää kostealta, mutta ei liian raa'alta. Anna jäähtyä täysin pöydällä ja jääkaapissa ennen paloiksi leikkaamista.

Tarjoa browniesit jäätelön kanssa.




5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Hyvää se olikin, mutta kaloreita ei kannata ruveta laskemaan...

      Poista
  2. Tulivatko suklaatryffelit pieneksi pilkottuna taikinaan? Voikohan ne korvata suklaarouheella? Upean näköinen herkkupala!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep. Hyvin voit käyttää myös suklaarouhetta tryffeleiden tilalta. :)

      Poista
  3. Hei kiitos tunnustuksesta! : ) Hauska huomata, että ollaan netin syövereistä löydetty sama resepti, minä vain löysin saman Foodqawkerista.

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover