Tämä suklaamousse on parasta ikinä. Ihanan kuohkeaa ja pehmeää, kielelle sulavaa. Jopa terveellistä, jos käyttää tummaa suklaata, ja jakaa pieniin annoksiin. Eikö? ;)
Meillä suklaamousse oli melko isoissa annoskulhoissa, mutta emme kumpikaan jaksaneet syödä puoliakaan moussesta. Kannattaa siis laittaa se pienempiin annoksiin ja tarjota kermavaahdon kanssa suklaanhimoisille herkkusuille.
Suklaamousse
n. 4-6 annosta
1,5 dl vettä
200 g tummaa suklaata
Laita vesi ja paloiteltu suklaa kattilaan miedolle lämmölle. Sekoittele kunnes suklaa on sulanut veden joukkoon.
Laita isoon kulhoon paljon jääkylmää vettä ja aseta sisälle pienempi kulho. Kaada suklaakastike pieneen kulhoon.
Vispaa sähkövatkaimella suklaaseosta (tässä vaiheessa syntyy paljon isoja kuplia, älä päästä kulhon vettä suklaan sekaan). Kun kuplat pienenevät ja suklaamousse on paksuuntunut, laita se heti annoskulhoihin. Laita kylmään hetkeksi jäähtymään ja kovettumaan. Tarjoa kermavaahdon kanssa. Suklaamousse säilyy jääkaapissa muutaman päivän ajan.
Pidetäänkö siis sitä suklaa kulhoa siinä vesikulhossa vatkauksen ajan?
VastaaPoistaTeillä on hirmu kiva blogi, ohjeet ovat ihania ja helppoja :-) jatkakaa samaan malliin!
Ihanan helpon kuulonen ohje ja hyvännäköisä moussea :)
VastaaPoistaHelppoa ja hyvää olikin! :) Siitä vaan kokeilemaan!
PoistaTota pitää kokeilla!
VastaaPoistapienileipuritytto.blogspot.com
Suosittelen kokeilemaan! ;)
PoistaPitää kokeilla!!! Ihme ettei tässä käytetä edes kermaa!
VastaaPoista...siis siihen itse mousseen. Onko tuo vatkattu kerma pakollinen? Vai keventääkö se sitä tummaa suklaata?
VastaaPoistaEi ole pakollinen. :) Ihme kyllä tummasta suklaasta tehty mousse maistui pehmeältä ilman kermaakin, johtui varmaan sen suussasulavasta rakenteesta!
PoistaVähänkö helpon kuuloinen ohje, pitää kokeilla!
VastaaPoistaItsekin aluksi epäilin, että onnistuuko tämä muka, mutta voi sitä tunnetta kun löysästä suklaakastikkeesta alkoi muotoutua kuohkeaa suklaamoussea! ;)
VastaaPoista