perjantai 6. heinäkuuta 2012

Tallinnaa ja New Yorkin mustikka-juustokakku


Alkupalaksi valkosipulileipiä ja perunankuoria dippeineen, näitä pitää opetella tekemään!


Vapianon pitsat tehdään kunnon italialaiseen tapaan ja pöydistä voi napsia tuoreita yrttejä.

Eilen yöllä palasin Tallinan ja Helsingin matkalta kotiin. Reissulta lähti mukaan paitsi ihania muistoja, myös joitain leivontaan ja ruokaan liittyviä aineksia.

Ensiksi haluaisin suositella teille paria ravintolaa Tallinnan keskustan kupeessa. Italialaistyylinen vapiano ja hinta-laatusuhteeltaan aivan ihana St. Patrikc's on huippuja ravintoloita, että jos joskus menette Tallinnaan, niin niihin kannattaa ehdottomasti tutustua!

Itse muistan joskus aikoja sitten etsiskelleeni tietoa Tallinnan leivontatarvikkeista, laihoin tuloksin. Eikä ihme, koska Tallinnassa niiden hinta on samaa luokkaa kuin Suomessakin. Jos kuitenkin pidät suklaasta ja siitä leivonnassa, niin kannattaa piipahtaa Kalev-suklaatehtaan kaupassa Tallinnan keskustassa. Itse ostin muun muassa leivontasuklaanappeja, 225 grammaa maksoi alle kaksi euroa. Jostain syystä Tallinnan valkosuklaa ei kuitenkaan ole mitään kovin hyvää, että sitä kannattaa ennen hamstraamista maistaa.

Tulipas tähän alkuun kauhea selitys, mutta toivottavasti siitä on hyötyä niille, jotka pääsevät Tallinnassa käymään! Kun tulin kotiin, teki heti mieli leipoa jotain. Sopivasti syöjiäkin löytyi, joten valmistin tämän ihanan helpon, mutta todella vaikuttavan juustokakun! Mustikoiden sijasta juustokakkuun sopivat erinomaisesti myös esimerkiksi tuoreet mansikat. :) Erikoisinta ja parasta juustokakkua, jota olen syönyt!

New Yorkin mustikka-juustokakku

Pohja
300 g digestivekeksejä
150 g voita

Täyte
400 g tuorejuustoa
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelysjauhoa
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
1 ½ dl mustikoita

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi tehosekoittimessa tai käsin ja sekoita muruun sulatettu voi. Painele keksiseos halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjaisen vuoan pohjalle. Esikypsennä pohjaa uunin keskellä kymmenen minuuttia. Anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto ja maitorahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelysjauho. Lisää seokseen yksi kananmuna kerrallaan ja vatkaa aina kunnolla jokaisen jälkeen. Lisää lopuksi kuohukerma ja vatkaa tasaiseksi.

Sulata valkosuklaa pieninä paloina vesihauteessa. Lisää sula suklaa juustoseokseen.

Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle vuokaan ja sirottele taikinan pinnalle mustikat.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40-45 minuuttia. Kun kakku on kullankeltainen, peitä se foliolla, jotta se ei tummu liikaa.

Katkaise virta uunista ja anna kakun jäädä uunin jälkilämpöön noin 30 minuutiksi. Tarjoa jäähtyneenä tai mieluiten jääkaappikylmänä, jolloin kakusta on helpompi leikata viipaleita!

2 kommenttia:

  1. Oon itse tehnyt noita valkosipulileipiä sillä tavalla, että heitän pannulle oliiviöljyä ja siin suolaa, mustapippuria ja veitsellä "litistettyjä" kokonaisia valkosipulin kynsiä. Kuumennan öljyä ja sekoittelen välillä sillä aikaa kun leikkaan leivät palasiksi. Sitten vaan ruisleivät pannulle ja keskilämmöllä paistelemaan. Kun ne ovat mukavan rapsakoita noukin valkosipulin kynnet pois seasta ja voilaaa herkku on valmis!! On muuten tosi hyvän makuisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti ohjeesta, pitääkin kokeilla joku päivä kun tekee mieli jotain pientä suolaista! :)

      Poista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover