torstai 1. marraskuuta 2012

Valkosipuliset ruisleipätikut (Küüslauguleivad)



Kuten jo joskus kesällä postauksessani sanoin, rakastuin Tallinnan reissulla valkosipulisiin ruisleipätikkuihin ihan täysin. Vihdoin olen myös löytänyt reseptin, jolla valmistuu ne parhaat ja rapeimmat tikut. Jos haluat vaihtelua sipseille, koita näitä! Sopivat hyvin myös esimerkiksi alkupalaksi tai juhlissa tarjottavaksi suolapalaksi.

Olen käyttänyt näissä yleensä ihan tavallista palaruisleipää, mutta sellaisella kunnon ruisleivällä tulisi varmasti paras lopputulos. Näiden kanssa dipiksi sopii raikas tillidippi. Dipin voi tehdä yksinkertaisimmillaan sekoittamalla yhden purkin kermaviiliä, hieman sitruunamehua ja tillimaustetta.

Valkosipuliset ruisleipätikut (Küüslauguleivad)

400 g ruisleipäviipaletta
5-6 kpl valkosipulinkynttä
50 g voita

Leikkaa leipäviipaleet tangoiksi. Sulata voi. Murskaa tai hienonna kuoritut valkosipulinkynnet ja sekoita ne voihin. Sekoita isossa kulhossa kunnolla sekaisin valkosipulivoi-seos sekä ruisleipäpalat. Levitä pellille mahdollisimman tasaisesti ja ripottele päälle halutessasi ripaus suolaa ja mustapippuria. Paista ruistikkuja n. 8-10 minuuttia 180-asteisessa uunissa.


2 kommenttia:

  1. Aivan ihania!! <3 iteki ihastuin tallinnassa näihin ja huomasin et jostai suomalaisestaki kaupasta saa, mutta todella törkeen hintasia. onneks löysin tän sun ohjeen!

    VastaaPoista
  2. Erittäin hyviä. Parempaa kuin sipsit. Pitää varoa ettei syö kynsiään samalla :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover