maanantai 26. elokuuta 2013

Ilonan kesäkurpitsa-suklaakakku

Olen taivaassa. Mutustelen juuri maailman parasta kuivakakkua. Tuntuu melkein loukkaukselta kutsua tätä kuivakakuksi, niin mehevää ja pehmeää se on. Pakko hakea vielä yksi pala.

Sain tämän reseptin anopiltani, joka on tehnyt näitä kakkuja monet kerrat jo kymmenen vuoden ajan. Resepti on todella helppo; kaikki ainekset sekoitetaan keskenään ensin sekaisin, ja sitten taikina kuohkeutetaan vatkaamalla tehokkaammin. Resepti sopii vaikeusasteltaan siis myös perheen pienimmille leipureille.

Uunista leijui ympäri asuntoa ihana tuoksu. Kysyin mieheltäni että mikähän tuttu maku tästä kakun mausta tulee mieleen, ja hän sanoi että muistot. <3

Ps. kuivakakuista on jotenkin tosi vaikeaa saada hyviä kuvia. Tai sitte mun kädet vaan tärisivät kun teki jo mieli maistaa!

Ilonan kesäkurpitsa-suklaakakku

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1,5 dl kaakaojuomajauhetta
2 dl öljyä/voisulaa
5 dl raastettua keräkurpitsaa kuorineen
2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 tl vanilliinisokeria
2 munaa

Tarvittaessa voitele ja jauhota vuoka vehnä- tai korppujauhoilla. Sekoita kaikkia aineita ensin 30 sekuntia hitaasti, sitten 3 minuuttia nopeasti yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Paista 175 asteisessa uunissa 40-45 minuuttia tai kunnes kakku on varmasti sisältä kypsä. Maku paranee vanhetessaan.




2 kommenttia:

  1. Luin Vauva-lehdestä, että olivat jossain päiväkodissa tehneet kesäkurpitsasta suklaakakkua. Heti oli googletettava, sehän kuulostaa terveysruoalta! :D Päädyin sitä kautta blogiisi. Ohje menee varmasti testiin. Yksi kysymys heräsi, tarkoittaako kaakaojuomajauhe perus Oboyta vai sitä tummaa kaakaota? Muuten ymmärtäisin, että Oboyta, mutta tuleeko sillä noin tummaa...

    VastaaPoista
  2. Ei nyt ehkä sitä terveellisintä terveysruokaa, mutta ehdottomasti terveellisempää kuin monet kuivakakut. Ja sitäkin parempaa! Tämä on tehty peruskaakaojuomajauhetta käyttäen, mutta jos haluaa enemmän makua niin tumma kaakao sopii myös erinomaisesti :)

    VastaaPoista

Kommenttien saaminen on aina mukavaa!

Pin It button on image hover